Vienmēr labas preces un labas cenas.
LVRU
Labdien cienījamais: apmeklētāj

Mani pirkumi:

0.00 €
TOP

JAUNUMI

AKCIJAS

Piegāde

Kontakti

Informācija

Līzings


PRODUKTU KATALOGS
Zivis
Nano akvāriji (51)
Lielie akvāriji (111)
Akvāriji profesionāļiem (7)
Paliktņi (64)
Īpaši jūras akvārijiem
Zāles (19)
Barība (113)
Dzesēšanas sistēmas (9)
Barotavas (17)
Sildītāji (64)
Piederumi filtram
Filtri (103)
Gaisa kompresori (40)
Smidzinātāji (37)
Spuldzes
Apgaismojums (135)
Mēslojumi un ķimikālijas
Instrumenti akvāriju tīrīšanai (33)
Akvāriju stiklu tīrīšana (38)
Akvārija tīrīšana (57)
CO2 sistēmas (87)
Testi (78)
Dekorācijas
Ūdens sūkņi (50)
Straumes sūkņi (8)
Skimmeri (15)
Osmoze (52)
Ozonatori (2)
Piederumi (218)
Grunts (78)
UV sterilizatori (29)
Rezerves daļas
Dīķiem
Augi (44)
Garneles
Akvārija gliemeži
Putni
Kaķi
Suņi
Grauzēji
Bruņurupuči un rāpuļi
ZOO NEWS
Zirgs (2)
Aptieka mājdzīvniekiem un mājlopiem
Sanitāri higiēniskie līdzekļi (6)

Sākums   »   Zivis   »   Testi



Kods:2412100
Nosaukums:JBL tests amonija NH4 koncentrācijas noteikšanai ūdenī
Īss apraksts:amonija / amonjaka daudzuma noteikšana ūdenī
Ražotājs:JBL (Vācija)
Preces tips:Testa komplekts
Test uz::NH4 

Cena:
21.94 


Attēli (2)
Vairāk informācijas
Piederumi

JBL PRO AQUATEST NH4 ir vienkāršs kolorimetriskais tests, paredzēts amonija koncentrācijas noteikšanai saldūdens, sālsūdens akvārijos un dīķos.
Visu veidu organisko vielu šķelšanās vai mineralizācija akvārijā vai dīķī notiek vairākos posmos: olbaltumvielas > amonijs> nitrīti> nitrāti. Notestējot šos parametrus, jūs dabūsiet reālu kopainu par akvārija vai dīķa bioloģisko stabilitāti un sistēmas darbības efektivitāti.
Pateicoties JBL izstrādātajai salīdzinošajai metodei, pat nedaudz iekrāsotā akvārija ūdenī (piemēram, izmantojot kūdras filtrus vai lietojot medikamentus) var iegūt precīzu rezultātu.

  • Lietošana: katru dienu jaunā saldūdens akvārijā; katru nedēļu jaunā sālsūdens akvārijā. Slimību vai zivju mirstības gadījumos.
  • Iekļauts: tests aptuveni 50 mērījumiem, 3 reaģenti, 2 stikla trauciņi ar vāku, šļirce, komparatorbloks (salīdzināšanas ierīce) un krāsaina skala.

Kāpēc jāveic tests? Visu organisko vielu (barības un augu atliekas, zivju radītie atkritumi) sadalīšanās process akvārijā un dīķī notiek caur “olbaltumvielu”, “amonija”, “nitrīta”, “nitrāta” stadijām. Noteiktas baktērijas ir atbildīgas par šo procesu. Izmērot amonjaka, nitrītu un nitrātu atsevišķos starpposmus, var spriest, kā sistēma darbojas. Piemēram, medikamenti zivju slimību ārstēšanai var kaitēt labvēlīgajām attīrošajām baktērijām un tādējādi izraisīt amonija un / vai nitrītu līmeņa palielināšanos. Parasti koptā akvārijā ar efektīvu bioloģisko filtru vai pareizi iekoptā dārza dīķī amonjakam nevajadzētu būt.

Amonijs ir augu barības viela un mazā koncentrācijā nav toksisks zivīm. Bet atkarībā no pH vērtības no amonija jona (NH4 +) var rasties toksisks amonjaks (NH3). Šī iemesla dēļ vienmēr, pārbaudot amonija līmeni, pie reizes jāmēra arī pH vērtība (sk. tabulu).

SVARĪGI: pilināmo pudelīti turiet vertikāli ar snīpīti uz leju, lai nerastos burbuļi. Snīpītim jābūt sausam no ārpuses. Reaktīvu glabāšana: sausā vietā istabas temperatūrā un rūpnīcas iepakojumā.

 

Kā veikt testu?
1. Abas mērglāzes vairākas reizes izskalojiet testējamajā ūdenī.
2. Ar pievienoto šļirci katrā mērglāzē ielejiet 5 ml testējamā ūdens.
3. Vienā mērglāzē pievienoiet 4 pilienus 1. reaģenta un sajauciet kratot. Tad pievienojiet 4 pilienus 2. reaģenta, 5 pilienus 3. reaģenta un samaisiet. Ļaujiet nostāvēties 15 minūtes līdz pilnīgai krāsas izpausmei.
4. Ielieciet abas mērglāzes pelēkajā komparatorblokā (plastmasas paliktnis): mērglāze ar mēršķidrumu jāieliek pie taisnās malas, bet mērglāze ar ūdeni bez jebkādām piedevām pie malas ar stūra (Y) izgriezumu.
5. Uz krāsainās mērskalas uzlieciet komparatorbloku ar abām mērglāzam, pagriežot tā, lai (Y) izgriezumus būtu pret vērtībām. Sanāk, ka mērglāze ar testa ūdeni stāv uz krāsainām riņķim, bet mērglāze ar reaģentu uz baltajiem tukšajiem riņķiem. Tad bīdām komparatorbloku līdz tai krāsai, kas atbilst mērglāzei ar reaktīviem.
6. Nosakiet amonija koncentrācijas vērtību komparatorbloka griezuma (Y) malā.

 

Amonija vērtības korekcija:
pārāk zema vērtība: vērtībai vienmēr jābūt pēc iespējas zemākai.
pārāk augsta vērtība: jāpieslēdz spēcīgs bioloģiskais filtrs, izmantojot specialās attīrīšanas baktērijas. Neatliekami darbi akvārijā: ūdens nomaiņa aptuveni 50%. Perspektīvā pēc iespējas ātri jāsamazina akvārija / dīķa iemītnieku daudzums.

 

Kāpēc jāpērk testi tikai mūsu veikalā?
1. Pārdošanas ziņā aktīvākais specializētais veikals Latvijā – tas nozīmē, ka pie mums vienmēr pieejams viss jaunākais un svaigākais!
2. Pilnīga izpratne par to, ko mēs tirgojam – tas nozīmē kvalitatīva konsultatīva palīdzība.
3. Testa komplektos ir šķidri ķīmiskie reaktīvi, tie ir ļoti jutīgi pret temperatūras izmaiņām, tāpēc to transportēšanā no rūpnīcas līdz Latvijai un uzglabāšanā jāievēro noteikti temperatūras ierobežojumi. Tikai vienmer.lv pilnīgi ievēro šīs prasības, tāpēc visas šķidrās ķīmiskās vielas, pirktas mūsu veikalā, būs iedarbīgas. Jāsaprot, ka tests ir nepieciešams problēmu likvidēšanai, nevis otrādi, ja jūs maldinās bojāts tests, tad rādītāju labošana var novest pie letāla iznākuma, bet jūs pat nenojautīsit, ka pie vainas ir bojāts šķidruma reaģents, nevis jūsu iespējamā rīcība.


« Pie preču saraksta
« Pie preču saraksta

Lūdzam ievērot:

  • Visas cenas norādītas euro ar PVN 21%.
  • Prece var atšķirties no attēlā redzamās, vai attēlā var būt daļas, kas neietilpst preces komplektācijā.
  • Konkrētos jautājumos par precēm varat sazināties ar mums.


Ražotājs:
Preces tips:


Cena:
- €


Pirkumu grozs
Jūsu grozā
nav preču

Populāras preces

SERA tests NO2 līmeņa noteikšanai ūdenī
Testi »
€ 10.68 

Krāsu skala visiem JBL ProAquaTest testiem
Testi »
€ 4.99 

JBL tests Cu satura noteikšanai ūdenī
Testi »
€ 22.68 

JBL ProAqua pH 3,0-10,0 testa rezerves reaģents
Testi »
€ 6.87 




Top

Mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu jums ērtāku un drošāku lietošanas pieredzi. Turpinot pārlūka sesiju vai nospiežot pogu "Piekrītu", jūs apstiprināt, ka piekrītat izmantot sīkdatnes. Jūs varat atcelt savu piekrišanu jebkurā laikā, mainot pārlūka iestatījumus un izdzēšot saglabātās sīkdatnes. Iepazīstieties ar mūsu sīkdatņu izmantošanas politiku.

X